www.vangrijzemistnaarrozewolk.nl

Een zwangerschap is één van de meest extreme hormonale gebeurtenissen in het leven van een vrouw.

Door het niet realiseren dat ik hormonaal compleet uit balans was geraakt met als gevolg een postnatale depressie had ik met het onderdrukken en ontkennen van alle angst en stress de eerste jaren na de geboorte van mijn dochters een mooie voedingsbodem gelegd voor het ontstaan van een burn-out. Mijn bijnieren hadden hun werk neergelegd en ik had nul stressbestendigheid meer. Kon niet meer rationeel naar mezelf kijken.

De jaren die het me hebben gekost om er achter te komen wat de oorzaak was van mijn klachten zijn precies die kostbare jaren geweest waarin mijn meisjes klein waren. Jaren die ik het liefst aanwezig en met rust in mezelf had meegemaakt. 

 

Heel lang heb ik het gevoel gehad dat er iets mis was met me, dat ik de enige was die dit ervaarde. Wie praat daar dan ook openlijk over? Sinds ik mijn praktijk heb zie ik pas heel goed hoeveel vrouwen hier mee te dealen hebben. Die voor hun gevoel in een bizarre nieuwe wereld terecht zijn gekomen. Waarbij allerlei emoties het lijken te hebben overgenomen. Vrouwen die depressief raken, mega agressief worden of gewoon simpelweg zichzelf niet meer herkennen.

Allemaal door een hormonenstelsel dat overhoop is komen te liggen…Vaak zitten de kinderen allang op de basisschool en hebben deze vrouwen nog steeds elke maand te maken met deze klachten, want is de disbalans eenmaal ontstaan dan hou je hier als souvenir maandelijks terugkerende PMS klachten aan over.

Na een periode van paniekvoetbal, met mijn hoofd tegen dichte deuren lopen en geen steek verder komen was de maat vol. Hier ging ik me niet bij neerleggen. Dit was niet de moeder die ik wilde zijn voor mijn meiden.

Als hormonen uit balans gaan dan zal er toch ook vast wel een manier zijn om deze weer terug in balans te krijgen.

 

Ik ging het niet meer in de handen van iemand anders leggen, nee ik wilde zelf het naadje van de kous weten. Dus heb ik me hier helemaal in vastgebeten door het volgen van diverse opleidingen;

Waarbij ik alles leerde over de werking van de hormonen en hoe wij vrouwen 24/7 worden bestuurd door deze fantastische stofjes. Want dat zijn het echt wel als ze doen wat ze moeten. Ik ontdekte wat er nodig is om niet werkende patronen blijvend te doorbreken. Allemaal met als eerste doel om mezelf te onderwijzen en toe te passen in mijn eigen leven.

Achteraf gezien was mijn hormonale disbalans een startsein voor persoonlijke groei. Het was het begin van een lange reis. waarop ik mezelf steeds verder heb ontwikkeld. En het me uiteindelijk gelukt is om af te rekenen met de schaamte en het schuldgevoel over deze heftige eerste periode. Want dat was het en dat is iets wat je hebt te verwerken. 

Tegenwoordig heb ik een hele goede verhouding met mijn hormonen en kan ik echt genieten van het moeder. Je kan zeggen dat ik mijn roze wolk uiteindelijk heb gevonden 🙂

Met mijn ervaring begeleid ik nu andere vrouwen in dit proces. Ik werk hiervoor met de methodiek Creatrix.

Het is iets wat veel vrouwen overkomt. Zo speciaal ben ik niet. Toch wordt hier amper over gesproken en voert het algemene beeld dat er heerst over hoe het zou moeten zijn en voelen om moeder te worden de druk enorm op.

Voel je herkenning in mijn verhaal? Weet je welkom om vrijblijvend kennis te maken en samen te onderzoeken wat ik voor jou kan betekenen.  Of lees verder in mijn e-book “Mama heeft last van haar hormonen”.

 

certificaten

Wacht nog even!

WIL JE SNEL MEER RUST IN JE LIJF EN HOOFD ERVAREN?

Dat kan met deze mini training

JE BENT NIET GEK, HET ZIJN GEWOON JE HORMONEN!

7 dagen INSPIRATIE, INZICHT EN CONCRETE OPDRACHTEN ZODAT JE HORMONEN WEL WEER GAAN MEE WERKEN!

Normaal €49,00

NU voor maar €27,00

DOE JE MEE?

ALLEEN NU VOOR €27,00

Aanbod is éénmalig als dank voor het downloaden van mijn e-book