Geen categorie

Sta op stof je schouders af en ga door…

Meestal gaat de vraag “wat vond jij het leukst vandaag” de tafel rond. Maar van de week kwam deze ineens voorbij 

 

“Mam wat mis jij nu het meest?”

 

En om je heel eerlijk te antwoorden kon ik niet 1 2 3 antwoorden op deze vraag.

 

Voor mijn gevoel zijn de afgelopen weken voorbijgevlogen. Een leeg lijkende agenda die zich in rap tempo heeft gevuld met hele andere zaken als waar ik normaal de tijd voor neem.

 

Tekenen, schrijven, vormgeven, lezen ik kan daar heel goed mijn dagen mee vullen en dat is dan ook direct een uitdaging waar ik nu mee te maken krijg. Want geef mij een goed boek en je bent me kwijt.  Gerust dat ik elk vrij moment dat ik kan vinden met mijn neus daarin te vinden ben. Weg productiviteit! 

 

Afijn toen ik hoorde dat de bibliotheek dicht ging ivm Corona kreeg ik dan ook lichtelijke paniek.

Dus ik ben gaan rond hamsteren bij mijn familie en vrienden en heb hierdoor een hele diverse collectie boeken liggen om me doorheen te werken. Zo ben ik nu beland bij het vierde boek van de Twilight triologie die ik anders never nooit uit mezelf was gaan lezen. 

En heb ik voor als deze uit is het boek de bananengeneratie klaarliggen die ik heb gekregen van mijn schoonzus. “Een liefdevolle en verhelderende inkijk in het dubbelleven van Chinese Nederlanders van nu.”

 

Waarom vertel ik dit? Nou om eerdergenoemde vraag te kunnen beantwoorden wil ik hier graag even op doorborduren.

 

Want deze Corona tijd haalt zeker het mooiste in veel mensen naar boven. Saamhorigheid voor elkaar klaar staan en ga zo maar door. Maar aan de andere kant haalt het bij sommige medelanders ook het dunne laagje van beschaving dat er nog lag weg.

 

Ik heb de afgelopen weken met open mond geluisterd naar mijn schoonzus die tijdens het wegbrengen van een pakket in de Bruna werd aangesproken op het feit dat ze Chinese roots heeft. Dat ze uit de buurt moet blijven en dat het allemaal de schuld is van haar volk. Daar krijg je dus even een bak haat en ellende over je heen gestort. Gewoon zo out of the blue.

 

En dit zijn geen op zichzelf staande gevallen. Dit gebeurt heel veel. Huizen die beklad worden, flyers die bij mensen in de brievenbus worden gestopt met haat verwensingen erop. En zelfs één of andere influencer die in een vlog roept dat ze ze allemaal gaat doodschieten. IK WEET NIET WAT IK HOOR!

 

Moet je je voorstellen wat een gevoel van onveiligheid dat met zich meebrengt. Ik die nog nooit te maken heeft gehad hiermee krijg er het kippenvel van op mijn rug. Dit is niet ineens van nu maar gebeurt natuurlijk al tijden. Ik ben dan ook enorm trots op mijn schoonzus die zich hier niet klein door laat krijgen maar het juist gebruikt als BRANDSTOF voor een tegenbeweging.

 

Want op het moment dat zij werd aangesproken daar in de Bruna was zij onderweg om een hele stapel lesmappen met de post te versturen. Naar kinderen die deze tijd gebruiken om meer te leren over de Chinese taal en cultuur. Deze vrouw heeft haar eigen business gemaakt van haar missie. En met succes!

 

Dus om nog even terug te komen op wat ik voor mezelf het meeste mis dan is dat denk ik wel hoe de wereld er in mijn ogen uitzag voordat ik mij er bewust van werd dat de mensen die me dierbaar zijn zo aangevallen worden puur op wie ze zijn.

 

Waar ik nog steeds het meeste in geloof is de kracht die je ten alle tijden zelf kunt katalyseren. Het basisgevoel van veiligheid in jezelf te vinden. Door te staan voor wie jij bent en af te rekenen met je onzekerheden en angsten. Dan kunnen zelfs zulke persoonlijke aanvallen je er niet onder krijgen.

 

Dat geld in een situatie zoals dit en in alle andere situaties waar je je onveilig en overweldigd zou kunnen voelen. Iedereen heeft zijn eigen gevecht te leveren. Zo ook als je geteisterd wordt door een hormoonstelsel dat uit balans raakt op het moment dat je moeder wordt. Heel wat anders maar zeker niet te onderschatten wat dat met je gevoel van innerlijke veiligheid doet.

 

Hier komt het in welke situatie dan ook op aan. Hoe veilig voel jij je in jezelf. Dus voel je je overweldigt op momenten en aangevallen op welke manier dan ook, probeer dan terug bij dat basisgevoel van veiligheid te komen in jezelf. Maak van je pijn je kracht. Reken af met de angst en wat je klein houdt.

 

Sta op, stof je schouders af en ga door.

 

Denk je nu ‘leuk Sarah maar HOE dan!’ Ik vertel je er graag alles over tijdens een gratis inzicht sessie.

 

Liefs Sarah


P.S. Denk je nou ‘leuk zo’n cursus over de Chinese taal en cultuur?’ Dat is het ook! Mijn meiden hebben allebei met heel veel plezier meegedaan. Je vind er meer info over op https://xiong-mao.jimdosite.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *