angsten overwinnenburn-out moederschapPerfectionismePersoonlijke groei

Test jouw stress level!

Als wij vrouwen onder hoge stress staan en emotioneel tegen de wereld aan kijken is ons lichaam simpelweg niet in staat om deze stress af te voeren. Om deze stresshormonen als het ware af te voeren en je weer rustig te maken ga je het hormoon Oxytocine aanmaken. 

Als je een vrouw bent met een langdurig hoog stressniveau dan kan het gebeuren dat je je voorraad Oxytocine uitput. En hier zit een grote trigger voor het ontstaan van de depressieve klachten na een bevalling de zogenaamde BABYBLUES. Want waar dit hormoon uiteindelijk voor bedoeld is, namelijk de binding met jouw kind daar is het niet meer voor aanwezig.

 

Je hebt alles opgebruikt met het tot rust proberen te krijgen van de stresshormonen. 

En zo heb je de basis gelegd voor een lichaam dat hormonaal uit balans is en zal blijven mits je je stressbronnen gaat aanpakken. 

Een beetje stress is natuurlijk geen enkel probleem, maar als het chronische vormen aan gaat nemen dan wordt het uitkijken! 


Het mooie is dat ons lichaam al in een heel vroeg stadium signalen geeft dat je het beter wat rustiger aan kunt doen. Doormiddel van vage klachten, die we helaas massaal negeren in alle drukte van het leven. Of beter nog onderdrukken zodat je weer door kunt.

En door deze signalen van je lichaam te negeren zal het alleen maar harder gaan roepen. Als je hoofd geen nee meer kan zeggen zal je lichaam dit gaan doen.

De eerste stap is dan ook kijken hoe hoog jouw stresslevels eigenlijk zijn.

Om jou hier inzicht in te geven en daarmee houvast heb ik voor jou een korte test toegevoegd waarmee je een indicatie krijgt van jouw Stress level. Je vind hem hier.

Heb je een hoge score? Geen stress 🙂 ik ga je de komende tijd meer info geven over wat je concreet kunt doen om de rust weer terug te laten keren.

Zodat ook jij weer met rust in je lijf aanwezig kunt zijn bij jezelf en bij je gezin.

Een gelukkige moeder betekent gelukkige kinderen. 

Dat is mijn grootste drijfveer. 
Wat is de jouwe?

Liefs, Sarah

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *