angsten overwinnenburn-out moederschapPerfectionismePersoonlijke groeiPMS

Een mama is ook maar een klein meisje dat groot is geworden

 

En heb je de Stress test al gedaan? Hoe is het met jouw stresslevel? Als je hem hebt gemist doe hem dan hier alsnog.  Je vind hem hier.

Het is niet heel vreemd als deze hoog is. Met alles wat moet gebeuren en we onszelf daarnaast ook nog eens opleggen elke dag opnieuw lijkt het bijna onmogelijk om momenten in te bouwen om tot rust te komen. 

Ik weet niet hoe het met jou zit maar ik kon voordat ik kinderen had heel goed niks doen. Ik keek hele series Friends weg achter elkaar. Kan ik me nu niet zoveel meer bij voorstellen :).

Op het moment dat ik moeder werd was alles ineens heel anders. Ik kwam deze quote tegen en deze kwam zo bij mij binnen

“Een moeder is ook maar een klein meisje dat groot is geworden.”

Want zo is het wel. Jij bent nog steeds gewoon jij alleen ben je nu zelf mama geworden. En verantwoordelijkheid voor jouw kind. Dat kan best heftig zijn in het begin.

Je doet je stinkende best en dat is genoeg. Juist als je alles perfect wilt doen zal je het nooit goed doen in je EIGEN OGEN. En misschien jezelf continue gaan veroordelen op alles wat niet goed gaat. Jezelf vergelijken met andere moeders bij wie alles vlekkeloos lijkt te gaan en daardoor steeds onzekerder worden over je eigen kunnen en een schuldgevoel gaan ontwikkelen richting je kinderen. Zo zonde!

Zoals mijn schoonmoeder altijd zei “ieder huisje heeft zijn eigen kruisje”. 

Dus staar je niet blind op hoe goed een ander het doet. 
En wees niet zo streng voor jezelf.

Wees gewoon lekker jezelf, dan ben je de beste moeder voor jouw kind dat het zich maar kan wensen. Is ook wel zo relaxed voor jezelf en je stressniveau :).

Liefs, Sarah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *