Geen categorie

PMS, hoe vaak heb jij dit woord al gegoogled?

 En is het je al gelukt om het te accepteren? Er mee te leren leven? Het hoort er allemaal bij zeggen ze toch? Nou ik dacht het niet. Als er iets is wat me aan het hart gaat, dan zijn het wel al die vrouwen die denken dat er iets mis is met ze. Dat ze zich niet moeten aanstellen en leren leven met de hel die PMS heet. Elke maand weer opnieuw. Want nee: het hoort er niet bij, je bent niet gek en je stelt je niet aan!! 

 “Het lijkt wel alsof mijn PMS week steeds langer wordt. Elke keer opnieuw ben ik bang dat het niet meer stopt deze keer.” 

Ik kijk naar wat er onder deze klachten ligt en op een andere manier dan dat jij wellicht verwacht, komen we bij de kern van het probleem. Op die unieke wijze verlos jij jezelf voor eens en altijd van jouw klachten.  

 

• Niet het onderdrukken van de cyclus.  

• Niet het in de toom houden van je buien door middel van therapie 

• Geen medicatie (meer) die je door deze dagen heen moet helpen.  

 

We gaan de diepte in om jou bewust te maken van wat er echt speelt. Zodat je het aan durft te kijken en vervolgens omkeren. Dat is mijn grootste drijfveer. Dat is waar ik voor sta. Accepteren dat je 1 keer per maand minimaal een week van de baan ligt, dat hoeft echt niet! 

Je zit verdorie in de bloei van je leven!
En als je pech hebt dan begint de ellende bij jou al bij je ei-sprong. Dan houd je zelfs nog maar 1 week over waarin je je goed voelt. Terwijl het juist zo fijn is als je goed bent afgestemd op je cyclus. Je bent werkelijk een magneet voor anderen rondom je ei-sprong. Je voelt  je aantrekkelijk en sensueel. Hoe lang geleden is het dat jij je zo gevoeld hebt?  

 

Nogmaals: je zit in de bloei van je leven hè! Deze tijd komt niet meer terug.  
Als dan zoveel vrouwen mij vertellen dat ze te horen krijgen dat ze deze klachten moeten accepteren en het erbij hoort, dan gaan mijn haren echt overeind staan. 

 

Word alsjeblieft wakker en wees dapper! Ga het aan zodat je het achter je kunt laten.  

 

Ik heb het gedaan en gelukkig met mij vele andere vrouwen. In plaats van tegen die PMS week opkijken, gaan ze er nu doorheen met twee voeten op de grond. Zonder onnodig drama, angst of woede. Hoe fijn is dat?! Voor je jezelf maar ook voor je directe omgeving, voor je kids, voor je (evenutele) partner..  

 

“Met mijn PMS elke maand ben ik soms bang dat mijn buren de kinderbescherming op ons af sturen; zo heb ik staan gillen. Schaamte en verdriet en schuldgevoel grijpen me dan naar mijn keel.” 

 

Stop met elke maand weer de schuldenaar te zijn nadat je weer bent uitgebarsten. Nadat je je een paar dagen mega depri hebt gevoeld en totaal geen geduld hebt gehad. Ik weet het: het is voor je gevoel niet te stoppen als je hormonen de boel overnemen. Het feit is dat het wel degelijk te stoppen is. Als je maar weet waar je moet beginnen. 

 

“Het PMS gevoel; ik kan het je niet uitleggen, maar als je het ervaart dan weet je precies hoe het voelt.” 

 

Ik ga een poging doen aan de hand van wat mijn cliënten mij vertellen; 

 

“De weken voor mijn ovulatie zijn geweldig, daarin voel ik me heel goed. De twee weken daarna tot de menstruatie voel ik me niet mezelf. Ik noem het mijn sluier;, een zwarte sluiter die over mijn leven gaat en ik in een soort depressie raak. Ik herken mezelf dan niet meer terug het is alsof ik er niet echt ben” 

….

 

“Ik werd 1 week per maand een soort depressieve, paranoia, tikkende tijdbom die zichzelf letterlijk in het trapgat wilde gooien. En de andere drie weken was er niets met me aan de hand. Reguliere zorg had er geen begrip voor. Laat staan een oplossing. Ja, ik mocht aan de antidepressiva gaan. Maar ik was niet depressief! Ik had gewoon 1 week per maand ontzettende last van mijn hormonen. Ik zag het aankomen, iedere maand weer. En toch kon ik het niet stoppen. Schreeuwen, ontploffen, intens verdriet, enorme woede-uitbarstingen, bijna 3 jaar lang iedere maand weer. Ik dacht dat er iets serieus mis met me was…” 

 

Zij hebben dit doorbroken en werken nu samen met hun cyclus. Een gouden samenwerking.  

 

Accepteren is stap 1, maar erbij neerleggen is geen optie. Als je PMS ervaart: weet dan dat je hier niet alleen in bent en dat je alleen maar je hand hoeft uit te reiken. Ik trek je met alle liefde uit de modder zodat je weer helder zicht hebt. Weet je welkom! 

 

Liefs Sarah 

 

P.S Ik schreef een e-boek voor alle vrouwen die niet hun hormonen meer willen zijn: Mama heeft last van haar hormonen. Download het hier en kom erachter dat je niet alleen bent. De oplossing ligt voor je. 

 

P.P.S. In januari komt er voor jou nog een extra steun om echt samen te werken met jouw cyclus. Houd mijn social media in de gaten of schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief.  

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *