Corona crisisPMS

Ineens is het volop herfst en moet ik op de blaren zitten

Ineens is het volop herfst, het is lang geleden dat ik zo duidelijk de invloed van stress ervaar tijdens mijn cyclus!

 

Ondanks dat ik me best relaxed voel onder alles wat er gebeurt deze weken is het een hoop aanpassen geweest. Schakelen met werk, schakelen met thuis lesgeven, een groep 8-ter hier thuis die met buikpijn loopt omdat ze bang is haar klas niet meer te zien dit speciale laatste jaar en een stuiterbal van 8 die weer even wat vaker ontploft als het allemaal niet gaat zoals ze dat zou willen. 

 

Elke keer weer bijstellen. Tranen drogen. Aan de knoppen draaien, passen en meten. En dat leverde ondanks dat ik het niet als zodanig heb ervaren dus toch vette stress op in mijn lijf. (Daarbij heb ik ook aardig wat chocolade eitjes te pakken gekregen, maar daar hebben we maar niet over…)

 

Dus ik mag even een paar dagen op de blaren zitten. Ben iets minder te genieten voor mijn gezin (sorry, het gaat echt weer voorbij). Mijn kaken staan op spanning en ik kan even de rust in mijzelf die eigenlijk altijd een constante is niet vinden.

 

Ik zeg het eerlijk ik ben niet heiliger dan de paus. Ik weet waar het vandaan komt en dat het ook weer voorbij gaat. Volgende ronde nieuwe kansen. Zo gaat dat namelijk, per cyclus. Ik ga mag weer even terug naar de basis.

 

Vroeger (voor het opruimen van mijn angsten met Creatrix) was ik hier helemaal van van de leg gegaan. Had ik gedacht dit gaat nooit meer voorbij en zou ik het gevoel hebben gehad dat ik weer helemaal terug bij af was. Dat is gelukkig verleden tijd.

 

Ik voel me even niet fijn en dat mag ook. Ik weet dat mijn kinderen niet ineens veranderd zijn in onuitstaanbare wezens. Dat niet alles nutteloos is en dat ik best een leuk persoon ben. Bijzonder toch de invloed die je hormonen kunnen hebben op je gemoedstoestand?

 

Ik ga ervoor zorgen dat ik volgende maand ondanks alle onzekerheid en anders dan anders weer soepel ga doorlopen. Door voldoende ontspanning te zetten tegenover de onderliggende spanning die er heerst. En vooral mijn gezonde voedingspatroon weer trouw te blijven.

 

Gelukkig weet ik precies hoe. Maar dit zette mij wel even enorm aan het denken.

 

Want hoe zit dat met jou?

 

WEET JIJ WAT ER ALLEMAAL GEBEURT IN JE LIJF? Dat de klachten die je kunt ervaren niks met je mentale gezondheid te maken hebben maar alles met de hormonale balans in je lichaam?

 

Ben je je bewust dat jouw korte lontje naar je omgeving, het gevoel dat de muren op je af komen dus simpelweg je hormonen kunnen zijn die aan het feesten zijn.

 

En dat je daar op hele korte termijn verandering in aan kunt brengen. Simpel door het zorgen voor verlaging van het stresslevel in je lijf.

 

Nu kan ik je daar allerlei adviezen op geven in deze blog, maar die kun je overal vandaan plukken op het internet. Naar mijn idee stuur ik je dan alleen maar met een lapje voor het bloeden weer verder. Iedereen is namelijk anders en iedereen heeft andere stappen te zetten om hier blijvende resultaten in te behalen. De oorzaak die is belangrijk om boven tafel te krijgen, zodat je gericht aan de slag kunt. ECHTE RESULTATEN BEHALEN.

 

Volg je me al een tijdje dan weet je dat het mijn doel is om vrouwen wegwijs te maken in het ontstaan hun klachten. En de weg hieruit samen vorm te geven.  

 

Ben je dus serieus van plan om hier mee aan de slag te gaan? En wil je echt spijkers met koppen slaan zeker in deze periode weet dan dat je altijd welkom bent voor een gratis online inzicht sessie. Ik maak met liefde een half uur voor je vrij om je inzicht te geven in waar jouw klachten vandaan komen. En wat je vervolgens gericht kunt doen om je hiervan vrij te maken.

 

Liefs Sarah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *