Geen categorie

Toeval bestaat niet of wel?

Een gewone dinsdagochtend. Ik zit achter mijn laptop met een leeg blad voor me. De twijfel slaat toe. Waar moet ik beginnen, hoe kan ik nou op een duidelijke manier uitleggen wat ik wil vertellen.

Wie hou ik nou eigenlijk voor de gek? Ik heb het koud, pak nog een kop thee en sla een dekentje om. Wat is mijn verhaal, en hoe ga ik deze vertellen?

Ik besluit om de laptop te laten voor wat hij is en het hele gebeuren even los te laten. Ik vertrouw erop dat ik op de juiste weg ben en dat vanzelf duidelijk zal worden hoe deze weg zich moet ontvouwen.

Het is 15:00 uur, ik sta op het schoolplein en mijn oudste dochter komt naar me toe gelopen met een tekening in haar hand. Voor mij vandaag gemaakt op school. Ik kijk en krijg kippenvel over mijn hele lijf.

“Kom op kou kleun denk aan je regenboog” Staat er geschreven met een mooie regenboog erbij getekend.

Zonder dat ze het in de gaten heeft is dit precies de boodschap die ik nodig had vandaag.

Op de dag dat ik besloot dat de enige weg die ik nog zou gaan die naar boven was. Ik me had ingeschreven voor mijn eerste opleiding. Diezelfde dag stond ik op de veerboot naar Texel en stonden er twee supermooie regenbogen in de lucht die pal voor mijn neus het water ingingen. Sindsdien is de regenboog een soort van mijn mascotte.

De quote van Maja Angelou “Be a rainbow in someone else’s cloud” is sinds dien mijn doel. En mijn lieve dochter herinnerde mij daaraan met haar tekening zonder dat ze hier zelf enig idee van had.

Geloof jij erin dat sommige zaken of boodschappen per toeval op je pad komen? Of zou er een diepere betekenis achter zitten?

Ik noem het de cadeautjes van het leven als er weer zoiets voorbijkomt waar ik niet omheen kan. Het is alleen een kwestie van ze herkennen J

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *